Semak Duit

20 September 2010

entry Aidilfitri

1 SYAWAL 1431

tapi hari ini dah 11 Syawal 1431.
Lambatnya aku wat entry pasal raya. Orang len dah habis wat karangan pun utk hari raya masing2.. Tak pa la,aku teruskan gak la mengarang cita2 basi nieh..

Raya kali nie adalah raya yang pertama aku sebagai sorang isteri..insyallah akan menjadi isteri yg solehah. hihi.. Xcited gak rasa nk beraya bila dah ada husband nie. Tapi yang tak bestnya husband aku buzy la..buzy gn busness lemang dan serondeng dia la..

Pagi raya pukul 5 pagi baru balik umah lepas dia berjuang menjual lemang..aaa....malam raya aku kesorangan tiada husband di sisi tapi adik beradik yg len ada la..

Nie cita pasal malam raya dulu okey? Malam raya aku tak la buzy cm selalunya raya sbb kali nie umah kami dah tak payah nk tukar ganti langsir baru dan sebagainya la..sbbnya ari tue kenduri aku kawen dah tukar semua baru!!

Baju raya aku tak siap lagi korang tau tak!! Nie dah berapa haribulan??baju aku tak lagik siap.. Nasib bek aku ada modal ckit aku terus beli baru ready made dari First Lady. Tapi bab baju nie aku tak kisah sgt sbb baju ready made aku secocok @ sepadan terus gan husband aku.. Baru la orang panggil pasangan yg romantik..(comporm ada yg kata 'perasaan' kat aku)

iella & wan
(secocok tak..??)

Aku nie apasal la blurr sangat..Kenapa la aku tak tangkap gambar berdiri kan..Gambar duk kt sofa tue dah macam apa erkk??nmpk tak elok kan??
Nak wat cmna,aku ada gambar tue jer..
Gambar yang len ada la ckit lagi. Raya tahun nie tak banyak tangkap gambar la..

Korang tengokla koleksi gambar raya aku nie.

ternganga husband aku.Tengok apa tueh??

tangkap gambar gn si kecik nie.. Segak bergaya berbaju melayu

si Kecik

melayan si Kecik nie nk mkn kuih raya. si Kecik antara orang pertama yg mai beraya kt umah aku

nampak cm gemuk ja aku!!
sesi bergambar gn adik dan sepupu2 aku

Tue ja gambar yg aku ada utk 1 Syawal sebelum aku bergegas balik ke kampung mertua
oOoohh..balik kampung....

Di kampung mertua tak da gambar sbb aku tak wak kamera.

tahun depan aku nk make sure aku dapat tangkap gambar banyak2 selagi panjang umur.
Tapi, tahun depan rasa cm kena balik raya kt umah mertua plak..
uuhh...uhh..sedihnya....

Ayah aku demam ari raya..kesian tak dapat beraya. Petang tue aku wak g klinik dulu sblm aku balik ke kampung mertua.

Emak aku lak sibuk ja...ehh,aku sibuk ka mak aku yg sibuk haa..??

so

tak da gambar kami 1 family utk raya kali ini..

3 comments:

F@R@ said...

bestnya raya-raya sakan...
xpe thn depan upload byk sikit..
tp lau ada baby lg best..hi3

~♥ iella ♥~ said...

hahaha..trgelak besar dah..Ada baby?? Insyaallah,ada rezeki tak ke mna..raya thn nie tak smpat ada baby,raya thn depan ler..

sama la gn fara pun..thn depan lagi meriah pa...

F@R@ said...

insyaAllah lau ada rezeki 2...
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin...

Friends