Semak Duit

17 October 2012

Cerita psl anak lg : Klu ada rezeki tak ke mana..

Rezeki Auni dapat RM200.00..
Bg sapa sapa yg lahir di Pulau Pinang start 2011 kot (x brpa sure sgt)
Dan
Ibu bapa yang mengundi di Pulau Pinang akan dpt habuan.
Tapi sebelum tue kena isi borang dulu.
Penantian nie aku tnggu hampir nk genap 1 tahun la usia si kecik tue..

Rezeki yang aku nk cita nie ialah rezeki ANAK EMAS!
Tau tak anak emas tu apa???
Anak yang berwarna emas dan memakai barang kemas!
hahaha...

Sebelum nie keja aku buka laman web i-sejahtera..
Dan taip no mykid Auni..
Tak dak apa apa lagi.. (sedih)

Aku isi borang 2 kali sbb yang first tue kata pihak pengurusan, lepa tak dapat borang tue...
Banyak dalih sangat.
Aku pun isi borang lagi kali ke dua..
Mana boleh, orang len dapat..anak aku tak dapat kan..
(usaha tangga kejayaan)
Bila dah lama lama...aku check lagi kt i-sejahtera...
terpapar...

Syok gila : TELAH DISAHKAN



Tapi kena tnggu lagi surat maklum penerimaan.
(kan kt sistem i-sejahtera tu tak da tulis pun time, tempat nk p ambik duit)

tunggu punya tunggu
tunggu
tunggu lagi
dan
tunggu lagi


loteh den.

last last dapat gak surat dari Pejabat Daerah suruh p ambik duit Anak Emas.
Gumbira la. *lompat bintang


Nie suratnya (bulatan merah : RM200.00)


Duit tue dah ambik.
Ingat nnt tambah cikit leh la beli barang kemas kat Auni. (serius nie)

2 comments:

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

untung la auni..tu namenyer rezeki anak..

~♥ iella ♥~ said...

mamaDhiaAdwa : bila ada rezeki tak ke mana kan..

Friends