Semak Duit

30 June 2010

teringatkan.....

Tiba-tiba aku teringat kat adik aku @ aku panggil dia Kak Lang. Kak Lang baru ja masuk universiti...
Aku plak yg takut dia duk jauh-jauh sedangkan dia sendiri pun relax ja... Aku siap antar msg sbb mak aku telefun pun tak dapat-dapat.
Tau tak apa dia jawab???
"x yah tlfn lah. klu da ms k.lang tlfn. Minggu nie bzy skt, Orentasi"

Aku rasa lega sikitla,takut gak nnt kena buli ka..tapi aku tak sempat ckp gn dia lagi dan dia pun rasanya tak sempat nak cita apa-apa kejadian yang berlaku kat sana.

Aku tak dapat antar dia masa pendaftaran masuk ari tue. So, aku terasa la ckit sbb aku teringin nak tengok suasana masa di U.
(coz aku tak layak masuk U...huhuhu)

Aku kirim kamera kat adik aku yang sorang lagi tue...siap gan pesanan kat mak aku lagi suruh 'snap' gambar masa kat sana... Semuanya aku pesan.. Lengkap pesan suruh 'snap' gambar bilik Kak Lang. Bila dah rombongan Pak Abu (ayah aku nama Abu Hassan)hehe.. balik,aku la yag beria-ia nak tengok gambar... Aku on kamera nampak muka aku ja... (ya laa, adik aku tak tangkap gambar sekeping pun!!! kecewanya aku...)

Story punya story...rasanya dia okey kot kat sana..
 1 bilik ada 3 orang student.

 -Student 1-
Adik aku (Kak Lang) orang biasa ja...orang kampung cam aku gak...

-Student2-
Sorang student tue rasanya orang berada kot... Mak aku gosip kat aku yang mak aku dengar gaji ayah dia RM11 ribu sebulan!!!! gilerr..keja apa tah...

-Student3-
Sorang lagi student rasanya orang biasa-biasa ja kot..ayah wat
bendang ja rasanya..(gosip mak aku lagi)

Patut kah aku cakap:

"okey la,ada orang kaya,leh la tumpang-tumpang cikit kesenangan"
 if dia tak belagak and kedekut taik idung masin!!

"rasanya budak yang kaya nie okey kot...macam baik ja"
mudah-mudahan

"tak pa la, bagi baik-baik dah la duk 3 orang dalam bilik tue. Bangun pagi kejut kawan-kawan yang liat bangun tue sekali..klu tak hanyut ke laut"
 subuh pun dah tak rakkk

"jgn duk wat malas nak g kuliah sbb mmber-mmber lain tak da kuliah"
 pantang aku!!!

"aku & Kak Lang"

p/s : Kak Lang masuk UiTM Arau, Perlis.. saper-saper study kat sana tolongla jaga adik aku tue


4 comments:

Ct Arina said...

xpe..
no worries!
kak lang da besa..
die akan belaja berdikari n dari situ die akan taw cane life sebenar bile jaoh dari family~
kite belajar dr pengalaman kn?
hee^^
(poyo lebey je aku ni)

~♥ iella ♥~ said...

Ct Arina :rasanya kak lang mmg okey. bagi dia belajar berdikari sama kan.. lg pun sebenarnya kak lang dah menetap kat hostel dr dia tingkatan 1 lagi..

Anne Boleyn said...

oo uitm arau.. jauh nye. huhu hana pernah matriks di sana. moga kak lang elok2 je lah di sana yer. :)


p/s : hye..esok hana akan autopublish 4 entry pada pukul 10 pagi, 2.30 ptg, 5.30 petang and 8.30 malam. Ada entry penghargaan sebab anda join contest tu.

Turn anda pukul 8.30 malam tu. Penting tau untuk anda baca!! Ingat tu!!! :) Kalau anda nak stay tuned and baca semua entry pon tak pe :p

peaNut said...

alaaa..iella,,biasala tu..budak2 baru masuk U..mmg penat dia org lalu sesi orientasi tu..confirm bz glerr dia org dlm tempoh tu..

Friends