Semak Duit

19 July 2010

husband suka...(>_<)

Sebenarnya nie program Kemarin (18 July 2010). Kami ke Perak. Ikut sekali ke Perak kawan kepada Mr Azuwan(husband Aku ler). kawanya plak bawak isteri gan anak-anaknya sekali. Mula-mula aku terasa tak seronok la gak sebab Aku tak penah jumpa lagi lepa semua nie.. Tapi aku tabahkan diri gak sebab kalau aku ikut hawa kemarahan dan merajuk aku tue, conform mesti kami laki bini gaduh.. tak mau..tak mau...tak mau gaduh-gaduh...

Nak cita pasal apa yang husband aku suka sangat nie.. Korang tengok dulu gambar kat bawah nie

*****
****
***
**
*
*
*
*
*
(tengokla dia jadi model kerusi meja)

Nie la 'Si Kecik' yang husband aku suka sangat tue  sampai dia drive keta pun tak senang. Kira nak pandang 'Si Kecik' nie ja kat sebelah ataupun kat belakang...'Si Kecik' penyeri perjalanan kami.
'Si Kecik' nie pun pandai cakap..Jangan padang sebelah mata kepada 'Si Kecik' walaupun masih kecik. 'Si Kecik' nie tak berapa pandai cakap Melayu sebab dia pandai cakap Sepanyol,Perancis,veitnam ... Ahaaah,mesti semua pakat kagum kat dia kan?? Aku pun kagum gak kat dia masa mula-mula dia bercakap gan aku. Sampai aku ternganga la tak tau nak jawab balik apa yang dia tanya kat aku... Bahasa Melayu memang 'out' terus dari kamus hidup dia sebab dia cuma tau sebut Ayah,Ibu,BurOong...
Tue la kerenah bila budak kecik tau tau cakap lagi..hehe

Husband aku nie seronok tak kira la. Siap nak wak pergi main kat pandai lagi.... Sukanya terhadap kanak-kanak

p/s : harap nnt anak-anak kami akan diperlihara dan disayangi begitulah

8 comments:

Dee said...

moga iella cpt2 dapat anak..amin..

~♥ iella ♥~ said...

Dee : alhamdullilah..muda2an dimurahkan rezeki.dimasinkan mulut... dapatla kami zuriat...aminn..

peaNut said...

beruntung la dpt suami yg suka kan budak2 cmni..huhu..peanut doakaniella cpt2 la dikurniakan cahaya mata..huhu..aminnnnn


pagar dah roboh laaaa..hihihi

p3chandan said...

InsyaAllah tak lama lagi ade la rezeki tu iella..just be happy n enjoy yr life at the moment with yr abang sayang!

jeBateja said...

UIkkk...hebatnya ANAK ni....leh cakap BAHSA antaraBENUA....

Moga hang dimurahkan REZEKI...leh ajau bahsa JERMAN n JEPUN plak....

~♥ iella ♥~ said...

jebateja : Hebat sungguh Si Kecik nie. Silap ari bulan orang tempatan negara antara benua tue sendiri tak leh cakap cam dia @ tak faham langsung apa yg dia cakap...kik..kik..

Tima kasih mendoakan..Amin..

~♥ iella ♥~ said...

Peanut & p3chandan : harap2 doa dimakbulkan..Rezeki tak kan kemana..

Stilla said...

comel nye si kecik tu yunk...geram aku nengok..hehheh...=)

Friends