Semak Duit

20 July 2010

mOOd : tak happy (semangatku merudum..dum..dum...)

Dari pagi bangun tido pun dah rasa malas,malas,malas,malas....
Pastue dapat penyakit plak. Aku sakit perut dari rumah sebelum masuk keja nie sampai la saat sekarang nie. Jam pun dah menunjukkan pkl 2.20 petang. Perut aku rasa sakit sangat,tak tau nak cita la sakit macamna tapi aku tak la plak ulang alik ke toilet... adusss... tadi break pun aku tido ja,tak makan dah. Badan pun dah macam kena kejatan elektrik ja.. habis semua rasa sakit. Dari badan okey ja,nie dah rasa badan panas, sakit tekak. Perut jangan tanya la,nak bangun berjalan pun terasa Ooooiii..sakit.... rasa nak balik keja awal la ari nie.

Satu lagi bab plak aku baru dapat tau senarai penerima APC alaa.. Anugerah Pekerja Cemerlang tue... Aku tak tercalon pun. Aku sedih sangat..sebab tue la mood aku jadi tak happy.Aku tak tau la bila aku leh dapat lagi APC tue..tahun depan ka?? Kalau tahun depan aku bertukar ke jabatan lain??? Orang-orang kat sini nak calonkan aku ka?? Kalau aku dicalonkan untuk tahun depan,Alhamdulillah... Tapi sedikit hampa la,perasaan aku tetap rasa sedih...Dapat APC,dapat la duit,dapat la masuk buku perkhidmatan kita lagi!!! 'frus'nya aku sampai sakit-sakit...

Tolong pulihkan semangat aku niehhh....!!!

bai..bai

5 comments:

peaNut said...

sabar la ye syg..nnti ada rezeki dpt la APC tu..peanut pon xpenah dpt lagi APC..iella dh lama x jln2 kat blog peanut..nape??huhu


sesungguhnya,,penantian adalah satu penyeksaan..hurmm

Dee said...

sis..sabar ok..ada org dh berkhidmat lebih 10 tahun masih lum dpt APC..biasa ar tuh..

~♥ iella ♥~ said...

Peanut : errmmm..tue la pasal,nie baru leh fikir positif skit..mna tau bukan rezeki kita lagi kan..?? tue rezeki org...Kot2 thn depan kita 2 org plak yg dapat APC tue.. Sowi la peanut,tak nyempat nak ronda2 blog lagi..ada masa iella ronda2 makan angin kt blog peanut k.. >_<

~♥ iella ♥~ said...

Dee : Ada lagi kan org yang lebih susah dari kita. Tp kita tak brsyukur... Nie baru 2 thn keja dah kalut nk APC..masalahnya kat cnie keja 1 hingga thn mesti dah dapat APC. Kena tnggu ckup 3 tahun kot baru nak dapat Anugerah terkenal tue..hehe (*_*)

Stilla said...

ala..la..la...sian nye...sabar ekkk dear...blom rezeki lagi tu...cheer up k..dak mo sedih2..=)

Friends