Semak Duit

05 July 2010

PTPTN

Salam dan selamat pagi..!!pagi ker??dah tengah ari la..Aku terasa macam pagi lagi sbb aku baru ja lepas makan utk pagi...Lewat aku makan ari nie. Ya la,maklum la..ramai tak da kat ofis,tak da la geng nk konvoi beli makan!!hahaha...

Dari pagi tadi aku duk apply PTPTN kat adik aku (Kak Lang) tapi napa tah...mula-mula tak leh nk daftar pun. Pastue dah boleh daftar,dah aku siap isi apa yang patut kat borang (*borang ka walaupun isi online???).
Tiba-tiba naik benda alah nie..tertulis la al-kisahhhh...

"Nombor Pin anda telah didaftarkan.
Sila beli Nombor Pin yang baru"

Aku pun apa lagi,terus la kabarkan pada Kak Lang. Sesungguhnya dia pun tak daftar lagi!! jadi,sapa yang guna no pin tue???
 walaupun hanya RM5 tapi sapa la plak yg nak p beli no pin kat BSN!!!
 ayooO yOo...
Nak tanya cikit.Sapa tau leh la bagi tau naa.. No Pin tue kalau beli kat mesin memang ada masalah ker??
mesti kena beli kat kaunter kerr..???

p/s : Aku tengah tunggu maklum balas dari mak aku sbb aku dah cita masalah nie kat dia. So,ada la mangsa kat umah yang kena pergi BSN utk beli No Pin..heheh (>..<)

7 comments:

Anne Boleyn said...

maybe yang masa mula2 iella daftar tp x leh tu sebanarnya process tu berjaya. huhu. kadang2 website yang ngeng.

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

online memang cam gini kekadang, masalah jiwa betul

~♥ iella ♥~ said...

aNNe: tak tau la..tapi bila try masukn paswrd tue pun tak leh gakk...

~♥ iella ♥~ said...

crazybeautiful : makin canggih, makin rasa susah kadang2 tue.. mula2 mcm line buzy,dah boleh jadi cmnie lakkk..susah..susah...

Dee said...

xde pengalaman beli no pin ptptn..tp baru ni isi borang online utk anak buah mmg sgt2 sakit hati..website xleh bukaklah..mcm2 hal..sakit jiwa whole day..

peaNut said...

peanut pon xtau nk komen apa...sbb peanut xda pengalaman nk apply PTPTN nih...huhu

anyway,,peanut nk bagi tau ni..
peanut dh tag iella untuk satu contest nih...
contest HITAM ITU MENAWAN..

check out kat blog peanut nnti k..join jgn x join ye!!

http://missbean88.blogspot.com/2010/07/hitam-itu-menawanputih-itu-lambang.html

jeBateja said...

Aiyokkk..RUGI RM5....tapi ada pihak lain yang UNTUNG RM5...ahakz

Friends