Semak Duit

11 August 2010

prOgram pas balik keja ♥

Aku keluar dari Opiz pukul 5.30..Tapi untuk kemarin aku punch pkl 5.31 (klu aku tak silap ler). Bekejar-kejar la nk smpai ke umah cepat...
(sejak 2 menjak nie kalut jer nk balik umah cepat..apa la yg ada kt umah tue..??)

On the way aku duk memusing minyak moto sambil badan aku ditolak angin petang, tiba-tiba aku dapat call...

Call dari suami tersayang

"Assalamualaikum, ada mana dah??"

" Ada kat haiway BKE, napa?" aku tanya balik

" Abang ada kat sebelah haiway nie..duk tunggu cek" Suami suka panggil 'cek' kat aku

(cek tue org Penang slalu guna sbg gelaran diri tp aku tak tau ejaan dia cmna..)

"Kat mna?sebelah haiway BKE nie la.."

"Okey..okey...japg sampai"

Tapi aku sampai separuh jalan baru nmpk suami aku nie..Tue pun nasib baik dia call,klu tak sampai ke umah aku tak kan jump dia..

Bukan apa pun yg dia tunggu tue..sja gatal..sengal....macam tak leh jumpa kat umah.

Dah samapi umah aku ajak g isi minyak moto aku nieh habuan nk g keja..

Aku nie pun sengal gak...

Nak isi minyak pun bawa kamera digital..hehe

nmpk tak aku duk pegang kamera tue??


Nie ha.siap g melawat tapak pasar ramadhan..hehe

Lepas dah isi minyak moto,kami nie pun mengedikz la g ronda-ronda plak...
Maklumlah,sebelum puasa...



Nie muka sengal kami 2 orang laki bini..


muka baru balik keja (x mandi lagi...bucuk..bucukk..)


bersilang kepala


Sila abaikan telinga tuehh...errkk


muka tinggal sekerat....


cOmey x aku?? (perasannnn..dah la muka berlubang jerawat)


cOntrOl cun. hehehe..

Org len duk sibuk nk tngk anak bulan,aku lak duk tngk matahari


cantik x permandangan matahari terbenam??

Nie la haiway BKE yg aku duk cita tue. Nmpk tak haiway..?? (tp kebetulan tak da keta yg lalu)

hijaunya sawah bendang

gambar spOntan 1


gambar spOntan 2 (serius nmpk..?)


hehe..menampkkan gigi arnab aku


gambar spOntan 3 (merenung lagikk..)


Permandangan di sawah..Time nie matahari dah nk terbenam.


gambar spOntan 4


gambar spOntan 5


Jelingan


aksi mengerikan!! nmpk x aksi ngeri tue..??


Muka sengal lagik..kena paksa ambk gambOr


apa kO pandang??


5 comments:

jeBateja said...

Wehhh...hang duduk kawasan kampung ke...ada plak sawah padi bagai....


satu lagik...awat hang pa naik motor tak pakai helmet....uikkk...ingatlah org tersayang....ahakz

~♥ iella ♥~ said...

ha la..aku nieh org kampung ja... dah sebati la dgn sawah padi pa semua tue...

Aku nie x pakai helmet sbb ingat kepala batu,bknnya ingt org tersayang...hehe

Org kampung,biasala..

jeBateja said...

Uikkk...bestnya kampung hang....ada bendang bagai....lama cek tak tenguk bendang yg luas mata memandang...pehhhhhh

Uikkkk...hang ni kepala batu kaaa???...pehhh....batu jenis apa...?..batu giling ka...?? ahakz

~♥ iella ♥~ said...

mmg best duk kg...tp org kita la nie bila duk kg nk ke bandar, bila di bandar bru ingt nk balik lg...
kadang2 sampai x ingt nk balik..

Tue baru tunjuk bendang..tak tngk lagik bukit2...empangan..ban...kebun...hutan lalang pOn adoh..hehe

Kepala batu la tp klu jd apa2 senang pecah gk nieh..Batu giling mak duk wat sambal belacan..

PutRee SeJiNjaNg said...

wah siap pose sakan ekk korang laki bini ni..memang sweet cuple..hehhe

Friends