Semak Duit

22 November 2010

Aku kena DIET!

"Mak Long kita pun makin sihat nie" Kata Kak Maria (sepupu aku)

"Amboi..nmpk berisi dah nie" Kata Kak Ros (Kakak ipar aku)

"Aiii, tak kan slim lagi nie" Kata Kak Barian (Kakak ipar aku)
errr...silap lak,dialog nie sebenarnya nk tnya aku nie dah ada isi yg bermaksud mengandung...!



Dialog yg nk bg tau yg aku GEMUK...!!!


Kain baju kurung dah rasa cukup kuat mengcengkam perut aku sampai rasa kegatalan (kan getah...)
Baju t-shirt aku dah rasa makin mengecik.. (baju yg kecil @ aku yang besor?)
Seluar jeans aku menampakkan paha aku yg wat panggang pon sodappp...
Yang ternyata aku tak selesa dlm keadaan nie!

Aku nekad beli cream mustajab.
harap cream nie dapat membantu masalah aku.
Aku nk diet!
Cmna nk diet cara yg terbaik.
Klu tak mkn nasi okey ker..?
Tapi mak aku suka masak sedop2..mna tahan..
Makan roti @ biskut okey tak?

Semalam aku start pakai cream mustajab tue..
Harap2 cream tue bagus cm namanya gak la  'MUSTAJAB'


"tak da kesan pun" aku kata pagi td dlm ati
" ya la, baru pakai sekali nk nmpk kesan cmna" jawab aku balik

Aku kongsi cream tue gn asben aku.
Sama2 nk hilangkan buncit..nk kurus..
Baru cantik dan ansom...betul tak..??

Mula2 ingt nk beli gn pil skali tp rasa takut lak bila mkn pil kurus nie..
Tapi halia tue bukan ka fungsi dia nk buang angin???
Berangin la aku...

-yg nie 1 set..cream & pil-

7 comments:

Ct Arina said...

da try da cream camni.
xde kesan pn.
x taw la klu mkn dgn pil skali.
tp same gak ngn iella,rina takut nk mkn pil2 bagai ni.
kate pakar,nk cepat turun berat jgn mkn nasi lgsg.
ganti dgn roti gandum.
tp rina x buat pn.
ehe =D

Anonymous said...

nnti kalo berkesan cream tu btaw lah ye.. teringin gak nak try..

ardinihumaira said...

dni guna yang yusmira punya. sebulan sekali.. hehehe dasar pemalas dni ni

aima in luv said...

kak nanti kalau berkesan gtaw ea...
hehehe
nak kempiskan perut nie

~♥ iella ♥~ said...

Arina : tgh usaha tak mo mkn nasi.. sambil2 cream tue tetap guna..

Pil takut mkn diri la..

~♥ iella ♥~ said...

Dni : Dni dah kurus,tak da buncit bagai...okey la pakai sebulan skali..

~♥ iella ♥~ said...

Aima : nnt klu menjadi sis wat entry terus..tp sblm tue nk kena g timbang berat badan dlu...

Friends