Semak Duit

24 February 2011

Apabila Aku Rungsing


Antara sebab aku akan menjadi rungsing :

~ Bila ada masalah Kewangan!
~ Bila aku ada masalah suami isteri
~ Bila aku tak makan..(tetap rungsing..sbb kena pikir nk beli mkn kt mana lagi..)
~ Bila hari hujan time aku nak keluar pergi dan balik kerja (time aku dapat dosa kering memaki org)
~ Bila aku tak happy nk pergi kerja (tak kiralah apa sebabnya sekali pun..)
~ Bila aku tak sihat (rungsingla sbb aku sayang cuti* aku dan duit* aku)
    * cuti kena ambik klu tak larat nk pergi kerja * duit sbb kena ambik MC kt Klinik Swasta
~ Bila aku teringat kat Emak dan Ayah aku (rungsing sbb nk tunggu hujung minggu..LAMBAT!)
~ Bila aku tido lambat tapi nk kena bangun awal..hihi


 
Dah la tue...Macam2 sebab punya duk ada.


 
Antara cara yang mengurangkan rungsing:

~ Makan bg kenyang atau makan makanan yg fav. aku
~ Tido sepuas-puasnya
~ Sembahyang dan Doa! (Ingat Allah S.W.T)



:: Bila aku rungsing aku tak boleh fikir dgn betul
:: Bila aku rungsing aku tak dpt cakap bnyk
:: Bila aku rungsing aku selalu tanya soalan2 pelik
:: Bila aku rungsing, aku cepat sensitip (jiwa ada taman..)



Adakah aku tengah rungsing sekarang nie?




3 comments:

~BUTfulsay~ said...

hehehee.. jgn runsing2.. hepi2 sokmo k..

Aby said...

hahahha! kerunsingan kita mostly semuanya sama laa...hehehe

~♥ iella ♥~ said...

rungsing dtg skali skala jer...

Friends