Semak Duit

02 February 2011

Semalam aku wat Konsert Rock kt Tapak Ekspo Seberang Perai

 
Tajuk yang ada kene mengena ckit-cikit ja gn entry nie..

Ari nie jalan pun tak sesak...aku cukup suka tp petang nnt tak tau la apa cerita jalan raya.mau lak kt Penang (George Town) nie.
Aku tak tau la plak ari nie sekolah dah cuti? Betul ka sekolah dah cuti sempena Thn Baru Cina? Sungguh..aku tak tau nie.
Ari nie gak la aku hanya berada di opis atau lebih saintifik lg aku hanya berada dalam bilik aku ja.
Sebabnya???
Aku tak da suaraaaaa la...Aku tak larat nk cakap banyak2..Aku malas nk angkat phone kt opis. Aku tak kisah la klu Dato'-Dato' mana telefon pun..(macamla ada Dato' telefon ko Cik Puan Iella ~ nama aku di FacebOOk)
En asben telefon tp aku tak leh cakap td..suara tak keluar..! klu kluar cakap pun tak faham.
So, aku pun msg " Dah cakap tak paham, msg ja la..." dlm keadaan dahaga nie
Ada yg nasihat  " Jangan mkn buah limau,nnt lg batuk"
tapi aku " buah limau sedap la....time nie la selera limau tue makin rasa nak mkn"
Ada yg bg pandangan " Ko nk mkn pa ari nie?Aku beli kt ko air asam la bg kt hang"
tapi aku " air asam tue klu buh ais pun sedap no"
Ada yg cakap2 " haaa..ni demam ada apa-apa ka..?" ~~ maksudnya nk tanya aku nie pregnant ka tak. 2 ja!
tapi aku " Demam selesema la, biasa la..dah selesema dapat batuk lak...tp klu ada apa-apa pun tak pa, REZEKI"
Yang ternyata aku tak larat dah nk ulang alik isi air dlm Tupperware aku kt pantry tueeeeee (baca bg panjang cikit~~ melambangkn bertapa jauhnya pantry aku yg sekakang kera tue)
Air..Air..Air...Air...
Bila cakap cikit, aku kena minum air, dah minum air, tangki mula penuh, jd kena ulang g toilet plakkkk....
Adoiyaa...dugaan sakit...Akan menghapuskan dosa-dosa kecil kita kan.
Sekarang nie aku rasa cm pening plak sbb tadi aku dah rembat mkn limau.hihi
Tak dengar cakap betul!!!
zzzZzzz..pening..ngantuk...tido sat di waktu lunch yg tak lalu mkn nie

4 comments:

ardinihumaira said...

dni pun kalo batuk suka minum air.. gamaknya penat masuk toilet ;p

jeBateja said...

iyo lah...elok minum air banyak2...copek kebah nya....

Anonymous said...

[url=http://www.xn--zwrot-podatkw-mlb.waw.pl]zwrot podatku anglia[/url] [url=http://www.xn--twj-podatek-reb.bytom.pl]zwrot podatku anglia[/url] [url=http://www.xn--rozliczenie-podatkw-i5b.mazowsze.pl]zwrot podatku wielka brytania[/url]

~♥ iella ♥~ said...

Dni & Jebateja : Rasa dah kurang ckit bila 2 kali bancuh air asam jawa tp 4,5 kali ulang air ais..hihi

Friends