Semak Duit

05 March 2013

Pregnant anak ke2?? sure??

Aloo...aloha..
Memandangkan perut aku tengah lapar nie maka aku nk tulis satu entry la. Leh ka camtu? dah ko lapar poie la mkn..kan time lunch nie. Tapi aku tak mo, aku nk tulis entry gak sbb aku lapar. Ko paham? aku pun tak paham..pening pala aku pikir.

Dah tengok tajuk kt atas tue kan?
Ada tak org nk lompat bintang atau senyum kura kura bila baca tajuk tue?
Actually, aku hampir hampir pregnant anak ke2.
Yang tue tak betul lagi. Aku dah pregnant anak ke2 betulnya!
Tapi tu dulu la..zaman dahulu kala ataupun zaman Hang Tuah dulu nooo..(macamla lama sangat..)
Anak first aku Nur Auni Faqiha baru umur 1 thn 4 bln.
Pikir-pikir kesian lak kt anak gegirl aku sorang nie.

huh.

Mungkin mmg tak da rezeki lagi kot untuk aku dan baby dlm perut untuk membesar..

Sebab apa aku kata cmtue? citanya macam nie..

Satu pagi..dlm pkl 3-4 pagi. Perut aku sakit tiba tiba. sakit ya amat sangat. Dah cam orang nk bersalin(ikut pengalaman pertama la..).. tahan lagi..tapi sakit lagi..

Tak leh tido. Aku ingat lagi. Hari tue hujan kat umah aku. Sepatutnya aku kena tido nyenyak gila sbb sejuk. Tapi sebab sakit, aku tak leh tido. Kesian aku... isy..isy..

Aku bangun g toilet, pastue aku makan panadol. Masuk balik bilik nak tido la kononya.. Tak lelap. Perut sakit lagi.. Husband aku pun sekali la dia tak leh tido. Tapi kadang kadang dia terlelap gak.

Bangun skali lagi g toilet.. hahhh, darah...!! Rasa cm nk pengsan.

Aku baru ja mai period. Tak kan smpai 2 kali sebulan nk mai period.
Tak kan sakit nk mai period sampai cmni? aku tak rasa sakit sbb tue.

Bila hari dah cerah cikit, aku nekad nk p hospital!
Sakit melampau yang wat aku nekad.

Sampai hospital aku kena wat test air kencing. Doc kata sejam lagi baru dpt result.
Aku gan husband balik umah la. Aku kan sakit..tak kan nk duduk kt kerusi yg keras tue. Tambahla sakit aku!

Sejam kemudian,

Aku p hospital. Doc ckp aku pregnant! macam tak caya..aku rasa cm Doc tue nk main-main ja gan aku.
Doc. ada kata aku sakit tue maybe ada masalah dgn kandungan.
Betulla..mmg ada masalah dgn kandungan aku.. Aku mengandung luar rahum! takut aku..






Aku rasa tak larat dah nk cita nie..Nnt sambung lagi la.. perut lapar nie. Aku klu tak makan nie leh batuk nie (ada tak kaitan tak mkn gan batuk..hehe)




2 comments:

cikpingu said...

mngndung luar rahim... serius..?

Fadth Wan said...

cikpingu: a'a..mngandung luar rahim. Doc kata bahaya la...takut..

Friends