Semak Duit

09 August 2010

Aku mimpi antuuuu....

Siot betul...Aku sampai mimpi antu semalam!!! Nie gara-gara duk dengar cita antu la...Aku nie memang penakut,ditambah lak gn cita2 menyeramkan...sure la aku lg takut...

Cita antu nie leh terbuka masa aku,husband aku and family g ziarah umah pak menakan aku iaitu Pak Cik aku..Kebetulan aku nk tengok baby baru Pak Cik aku nieh..Comey baby (terlupa lak aku nk wat kemera nk snap gmbar)...dah dpt sepasang pun anak..Yang sulung tue merangkap si abang yg agak buas..

Aku nie sebenarnya nk cita pasal kes antu tue... Start cita dari Mak Teh aku sorang tue la...
"Hari tue ada budak-budak kampung wat patung macam pocong kt kubur" Mak Teh aku mulakan cita..

"Pukul 2,3 pagi wat keja tue,tak takut plak" Mak Teh aku terus bercerita..

"Berani!budak buas.."

Ramai gak yg terkejut bila tengok patung tue kt kubur... Sapa la yg kuat semangat bila ternampak  imej tue..

" Esok tue  lepa wat lagi patung pocong tue...!"
tapi ada orang kampung nampak...Apa lagi,orang kampung kejar la budak2 nieh..Tak tau la dapat ka tak. Tapi orang kampung tau la sapa budak tue... (Namanya dirahsiakan sbb terlalu buas..)

"Esoknya, Yang pasti Pocong betul-betul ada!!!!Haaaahhhhh,puas hati...Ramai nmpk pocong tue.. Siot betul!!! Pocong nie memang betul-betul,bukan main-main..Ada orang kampung nampak..."

Aku dah makin takut bila dengar cita nieh.
Silap-silap aribulan aku nk p kencing pun kena ada orang teman..

Aku rasa geram betul gn budak-budak buas tue!!!gerammmm!!

Aku terpaksa ambik gambar pocong yg agak lawak nie dari google (klu aku taruk gambar pocong yg sebenarnya...aku sendiri pun takut)
Terima kasih google sebab ada gak pocong yg tak takut cmnie....

Kena plak,semalam husband aku keja malam... Sayupnya aku nk kena tido sorang-sorang.. padam lampu, Aku guna lampu handset...nasib baik cepat lak aku terlena...haaaahhh..Jaga2 dah pagi...

Tapi yg ternyata aku rasa takut lagi wat masa nie nk keluar malam-malam kecuali bila nek keta...tapi tak leh sorang-sorang. Aku kena ambik masa utk kuatkan perasaan aku niehh...

Dah memang jenis penakut,tak leh nk wat apa dah....

6 comments:

Ct Arina said...

same la..
rina pon penakut nak mati gak ni~
ehe^^

~♥ iella ♥~ said...

kita nie rina,bila dah mmg penakut...tak leh nk jd berani pun.. hehe

Ct Arina said...

tulah!
in case la ternampak 'beliau' tu kan..ish2..tah boleh pengsan ke x tah!
sbb x penah pengsan~
ehe^^

p3chandan said...

nak tergelak nengok pocong tu tgh mkn cendol ke conflake tu...hehe. tapi kalo mlm tak gelak kot...terkucil jer!

~♥ iella ♥~ said...

Rina : tue la pasal...tak penah pengsan.. agak2 nk pengsan ka tak pun tak tau lagi...tpi bila dah takut duk ngadap "beliau" nie,baik pengsan ja senang...dah tak nmpk muka "beliau" lg dah...hahaha..

~♥ iella ♥~ said...

p3chandan : akak,pocong tue makan laksa kot...mmg dia suka sgt..hehe...tnggu siang dlu baru gelak naa...hehe

Friends